От 13 до 16 март ще се проведе изложението за обзавеждане, интериор и дизайн ЕКСПОМЕБЕЛ 2024

DIBLA DESIGN AWARDS 2023 и Българска мебел на годината - две дългоочаквани събития, ще се състоят в рамките на изложението.
01.02.2024
425
Новини
Източник: Интер Експо Център, www.iec.bg

Средата на месец март ще бъде ключов момент за сегмента на дизайна, обзавеждането, интериора и аксесоарите за офиса, хотела и дома. Защото от 13 до 16 март в Интер Експо Център ще се проведе изложение ЕКСПОМЕБЕЛ – едно от най-очакваните от професионалистите събития.

През последните години значението на ЕКСПОМЕБЕЛ нарасна извън пределите на страната ни и се превърна в незаобиколим фактор за Балканите и Източна Европа. Организиран, съвместно от Интер Експо Център и Браншова камара на дървообработващата и мебелната промишленот (БКДМП), на последното си издание форумът отбеляза присъствие от над 25 държави. „Сега 18-ото издание на ЕКСПОМЕБЕЛ със сигурност ще затвърди държавата ни като значим фактор в този икономически отрасъл“, категорични са организаторите. За това със сигурност ще допринесат и ключовите събития DIBLA DESIGN AWARDS 2023 и Българска мебел на годината, които ще се проведат в дните на изложението.

Във фокуса на всеки сегмент от сектора

В ЕКСПОМЕБЕЛ 2024 ще се включат компании, чийто икономически профил е свързан с обзавеждането, интериорния текстил и аксесоарите за офиса, хотела и дома. Изложбените площи ще заемат производители, търговци и дистрибутори на корпусни и тапицирани мебели, матраци и подматрачни рамки, маси и столове, офис мебели, градински мебели, интериорен текстил.

Именно богатият избор е сред отличителните и ценените черти на международния бизнес формат. И затова съвсем логично ЕКСПОМЕБЕЛ привлича вниманието на производители на мебели и обзавеждане, търговци, дизайнери, представители на дърводобивни и дървопреработващи компании, крайни клиенти и др.

Макроплатформа за бизнеса

За първи път ЕКСПОМЕБЕЛ ще се проведе заедно с Ваканция&СПА Експо – българското туристическо изложение.  Успоредното провеждане на ЕКСПОМЕБЕЛ и Ваканция&СПА Експо безпорно ще създаде в Интер Експо Център макробизнес платформа без аналог в страната и региона.


Източник: www.iec.bg

Ключовите събития, които очаква всеки професионалист

Освен бизнес платформа, изложение ЕКСПОМЕБЕЛ е пространството за вдъхновение, което полага основите на бъдещите тенденции в интериора и дизайна. Това се случва и благодарение на събитията DIBLA DESIGN AWARDS 2023 и Българска мебел на годината, които обединяват отново сили с ЕКСПОМЕБЕЛ.

Наградите за интериорен и продуктов дизайн DIBLA DESIGN AWARDS 2023 ще отличат постиженията на българските професионалисти. В церемонията на 13 март журито, съставено от водещи български и чуждестранни дизайнери, архитекти, преподаватели и представители на медии, ще определи, кой ще е Дизайнер на годината. Ще бъдат излъчени и най-добрите в категориите „Обществен интериор“ и „Жилищен интериор“. Организаторите от платформата dibla.com споделят, че церемонията ще надмине по мащаб миналогодишната; Те очакват над 1500 души в залите на Интер Експо Център – партньор на DIBLA DESIGN AWARDS 2023.

На 13 март ЕКСПОМЕБЕЛ 2024 приема и друго ключово събитие – Българска мебел на годината. Конкурсът ще се проведе за 10-и път и се организира от списание МD –„Дизайн, интериор, архитектура“, в партньорство с Браншова камара на дървообработващата и мебелната промишленост (БКДМП) и Интер Експо Център. Участието е анонимно. За първи път и кандидатстването и журирането ще се осъществят онлайн. Организаторите продължават да развиват концепцията си с нови елементи, сред които е създаването на нови катогории като „Концептуален дизайн“ и възможността широката публика да гласува за фаворита си.

Съчетание от възможност за развитие на бизнеса, запознаване с най-новите трендове, докосване до тенденциите, лична среща с иноватори и визионери от България и чужбина. Всичко това обединява изложението за дизайн, обзавеждане и интериор ЕКСПОМЕБЕЛ. „Фирмите, които имат интерес да се включат с щанд, все още могат да направят това. А посетителите могат да се сдобият с билет“, коментират организаторите. Достатъчна е единствено да посетим онлайн платформата www.furnitureexpo.bg.

 

 

 

#ЕКСПОМЕБЕЛ 2024    #изложение за обзавеждане   #интериор и дизайн