Професионално за сградата
Новини

Официално откриване на 77-ия международен технически панаир на 14.09,2023

Министърът на икономиката и енергетиката г-н Богдан Богданов ще открие официално панаира на специална Церемония пред Палата №3 от 11:30 часа

Тенденции и новости, които ще бъдат представени на изложението 

77-ото издание на Международен технически панаир откроява направленията, в които се развива индустрията. Изложението комбинира специализирани експозиции, посветени на модерното екологично строителство, машиностроенето, енергетиката, дигиталните технологии в производството, дома и търговията, тежка техника, хибридни автомобили, авиостроителство.  


Новостите са отличителната характеристика на Техническия панаир и си струва да се видят, защото променят индустриалните браншове респективно живота на хората. Куполните и енергоспестяващите къщи със сигурност ще привлекат вниманието на инвеститори и семейства, които планират да строят. Български фирми, обединени в Асоциация за строителство от естествени материали, предлагат атрактивни като визия и стойност модели, които вплитат традиция и технологии в здравословна среда. Безопасността на сградите и обектите в условията на климатични кризи е във фокуса на строителния бизнес, защото не търпи компромиси. Полски водещ производител представя ефективни системи за мълниезащита на домове, обществени сгради и храмове. Утвърдена турска компания се представя с хитови интериорни врати и обзавеждане. 

 


Изложението предлага новаторски подходи към енергийните източници, системите за отопление и охлаждане. Соларни инсталации и модули за алтернативна енергия – от проекта до изпълнението, се предлагат от опитни турски компании. Ефективни решения за фотоволтаични централи показват и утвърдени български фирми. Безспорно полезна и ефикасна е иновацията за дистанционен енергиен мониторинг и управление на микромрежи. Системата е произведена от водеща в енергетиката българска компания и има всички шансове да грабне златен медал от 77-ия технически панаир. Същият производител предлага нов революционен начин за зареждане на електроавтомобили – мощна хибридна зарядна станция, снабдена с фотоволтаична централа и батерии.

Чешки фирми участват с подобрени модели на електрически автобуси, като предлагат и богат асортимент оборудване и резервни части. Съвременното строителство на леки автомобили залага на хибриди, които напълно се самозареждат, без да имат нужда от контакт. Моделът HAVAL Jolion HEV демонстрира точно това в комбинация със стил, удобство и запомнящ се дизайн. За първи път в Пловдивския панаир се показва модел на камион за шосеен и релсов транспорт – най-новото производство на германски жп строителен гигант. Българският представител на китайски лидери в машиностроенето експонира подбрана селекция от богатото им портфолио със строителна, подемна и почистваща техника.

Най-мащабната японска компания за едра техника избира 77-ия технически панаир за премиера на последния си модел колесен челен товарач. За първи път у нас ще бъде представен и телескопичен верижен кран със следните характеристики: 100 т товароподемност, 13,3 -52 м петсекционна щифтова стрела, 17,5 м стрела, WEICHAI WP7 EU Stage Ⅲ дизелов двигател, камери за задно виждане, дясна страна и повдигане и кабина с висока видимост с 15° наклон. Внушителният 20-тонен шредер за раздробяване на едрогабаритни товари и метални продукти е друг впечатляващ експонат на изложението тази есен. Солидно румънско участие е разпределено в различни браншове – металообработване, строителство и автомобилен сектор. Интересен експонат от северната ни съседка представлява автомивка от ново поколение. 


Новостите в металообработването и прецизното машиностроене демонстрира българска компания с международно признание на световните пазари. Институтът по космонавтика и информационни технологии на БАН отново доказва, че страната ни е конкурентоспособна в авиоиндустрията с модели на дронове, снабдени с разширените възможности на изкуствения интелект и предназначени за различни граждански цели. Иновативна родна компания участва с умни пощенски кутии, които информират получателя за наличието и вида на пратката до него чрез различните комуникационни канали.  


Европейската комисия избра Международен панаир Пловдив за първа спирка у нас в своя пътуващ проект, посветен на 30-годишнината от създаването на единен европейски пазар. Атрактивен щанд за ползите от свободното движение хора, стоки, услуги и капитали в ЕС ще посреща посетители и изложители на 14 и 15 септември. 


В 77-ото издание на Международния технически панаир ще участват над 200 компании от 14 държави. 22 експоната се състезават в конкурса за златните медали. Те ще бъдат оценени от експертно жури, което ще обяви носителите на специална церемония в петък, 15 септември. 

#международен технически панаир   #технически панаир   #Пловдивски технически панаир