Редът и неговите аспекти

Представяме Ви един пример за обособяване на пространството от професионалисти за професионалисти - новият офис на фирма С Консулт, проектиран от Татяна Станчева и студио Танне Дизайн.
08.02.2024
Вяра Петкова
637
Интериор


Обект: Офис на фирма С Консулт
Интериорен дизайн: TANNE DESIGN
Проектант: инж. Татяна Станчева

Фотограф: Ники Канделеро


Източник: www.tanne-design.bg     © Ники Канделеро

Усвояването на офис пространствата, ергономично и практично, често представлява сериозно предизвикателство за архитекти и дизайнери. Балансът между броят на работните места и обособените пространства, предназначени за конференции и мениджърски екипи, често е труден за постигане и изисква задълбочена професионална мисъл и дългогодишен опит.


Източник: www.tanne-design.bg     © Ники Канделеро

Един пример за обособяване на пространството от професионалисти за професионалисти е новият офис на фирма С Консулт, проектиран от Татяна Станчева и студио Танне Дизайн. Тук всеки елемент е на мястото си, всяка зона изпълнява строго своята функция и така всички предпоставки за една здравословна и продуктивна работна среда са на лице.


Източник: www.tanne-design.bg     © Ники Канделеро

Офисът представлява едно обширно open space пространство, в което се разполагат работните места за служителите на фирмата, рецепция и завиден обем от място за съхранение. Обособени са също две стаи, предназначени за мениджърския екип и голяма конферентна зала.


Източник: www.tanne-design.bg     © Ники Канделеро

Всеки сантиметър от тези зони е правилно премерен и оползотворен, така че различните дейности на служителите да не се смесват, да не си пречат и едновременно с това да комуникират лесно помежду си, когато ситуацията го изисква. В този ред на мисли, намираме интересна идеята за конферентна маса – продължение на рецепцията, на която лесно да бъдат приемани външни хора (и не само) и без излишно обикаляне да се извлече максимум полза от времето, прекарано в работа и комуникация.


Източник: www.tanne-design.bg     © Ники Канделеро

Тази, така да се каже, по-шумна част от офисното пространство е отделена от двете индивидуални офис помещения, чрез преходната конферентна зала, която благодарение на допълнителната врата към нея, може да бъде едновременно свързващ елемент между екипите или да служи за пространственото и визуално им отделяне.
Източник: www.tanne-design.bg     © Ники Канделеро

Предизвикателство за комфортното и ергономично конструиране на интериорните обеми, представлява изключително ниския таван, който може да създаде неприятно усещане дори и в най-просторните помещение. За да може използването на офиса да се превърне в удоволствие, дизайнерите решават да премахнат окачения таван, който крие инсталациите и да ги оставят видими, което печели така необходимата височина на залите и предопределя индустриалния стил, в който е изпълнен целият интериор.

 
Източник: www.tanne-design.bg     © Ники Канделеро

Към видимите кабели, тръби и осветителни тела, решени в цвят антрацит, са прибавени металните профили на модулните етажерки, разположени по периферията на общото пространство и между редиците с бюра, така че да отделят визуално, но не и напълно статично различните работни места.


Източник: www.tanne-design.bg     © Ники Канделеро

Освен метални профили, етажерките разполагат с дървени, кубични модули, които могат да се разместват според различните нужди и по този начин да бъдат персонализирани според различните работни нужди. Друг интересен елемент от тази „динамична“ мебел са вградените във вертикални, метални пана контакти, които да допринасят за по-лесното използване на работната среда.


Източник: www.tanne-design.bg     © Ники Канделеро

Преобладаващите индустриални тонове служат за перфектния фон на цветните акценти, които дизайнерите избират така, че да са в една линия с фирмената, маркетингова визия. Червените столове и част от мебелировката в същия цвят, заедно с тревисто зелената тапицерия на малка част от останалите седящи места, представляват една ненатрапчива комбинация, която да вдъхне живот на работната среда и да допринесе за стилния и организиран облик на мястото.

  


Източник: www.tanne-design.bg     © Ники Канделеро

Друг красив елемент от офис пространството е декоративното преградно пано в конферентната зала, което да обособи мястото за срещи около работната маса и едновременно с това да подчертае дизайнерския подход в проектирането на интериора.


Източник: www.tanne-design.bg     © Ники Канделеро

Двата мениджърски офиса в дъното на помещението, продължават стиловата концепция на общите пространства. И тук умело е използвано частично разделение на помещенията, чрез стъклени преградни стени, така че хората в тях да не чувстват изолирани от работните процеси, но същевременно да имат нужната доза лично пространство.


Източник: www.tanne-design.bg     © Ники Канделеро

Проектирането на офис пространства предполага неотлъчното следване на ергономичните и организационни принципи на този тип интериори. С тях, разбира се, не се изчерпва работата на интериорния дизайнер, а напротив - именно там започва. Стъпили върху здравата основна на своите принципи, опит и правила, Танне Дизайн прибавят креативния си почерк и създават безупречна работна среда, която освен със своята визия, впечатлява и с удобството и лекотата, с която тя бива използвана.

  
Източник: www.tanne-design.bg     © Ники Канделеро

Доставчици и подизпълнители:

Мебели по поръчка: Тимбър Крафт ООД
Тимбър Крафт ООД е българска компания, специализирана в производството на мебели от висококачествени естествени материали. Компанията разполага със собствена производствена база, оборудвана със съвременни машини и технологии, в която екипът от професионалисти извършва всички етапи от производствения цикъл. Всички проекти се отличават с оригинални функционални решения, фин и премислен детайл, прецизност и висококачествена изработка за стилен и уютен дом. За повече информация относно реализираните проекти на компанията посетете www.timbercraft.bg


Източник: www.tanne-design.bg     © Ники Канделеро


TANNE DESIGN
  e  интериорно студио, с водещ дизайнер Татяна Станчева, което създава вдъхновяващи композиции, съвременни жилища с индивидуални концепции и оригинални разработки в България и чужбина. Всеки един проект на студиото е отделна Вселена, ново предизвикателство и допълнителен извор на вдъхновение.

TANNE DESIGN е с редица отличия от конкурси за интериорен дизайн и впечатляващо портфолио, разкриващо множеството посоки на професионално израстване, прекрасни реализации, домове, изпълнени с живот и стилови нюанси. Работата на студиото е с ясно изразени интереси към новите течения и процесите на развитие във всяка една област.


    

#интериор офис   #TANNE DESIGN
Автор: Вяра Петкова