Тренировка в бъдещето

Представяме Ви фитнес център TITANIUM, чийто интериорен дизайн е реализиран по проект на арх. Димитър Аврамов, архитектурно студио FOV.
15.12.2023
Вяра Петкова
3520
Интериор
Източник: www.fov.bg


Обект: Фитнес център TITANIUM
Интериорен дизайн: студио FOV, арх. Димитър Аврамов
Местонахождение: град София
Площ: 2000 кв.м.

Фотограф: арх. Димитър Аврамов, Студио FOV www.fov.bg


Развитието на спортната индустрия у нас бележи сериозен напредък през последните 10 години. От една страна, струпването на огромни офис пространства в градовете, води до нуждата за създаване на обособени спортни центрове, в които служителите да поддържат освен добрата си форма и здравето. От друга страна, тази тенденция създаде здравословна, конкурента среда за останалите фитнес зали, свързани по-скоро с местоживеенето на хората, отколкото с работното им място. И така започнахме да се радваме на все по-красиви, удобни и привлекателни спортни съоръжения, достъпни за всички, които искат да се похвалят със стегната фигура и изваян силует.


Източник: www.fov.bg

Един от последните реализирани проекти на студио FOV и архитект Димитър Аврамов, победител в миналогодишните награди на Дибла ( Категория: Обществен интериор, Медико-дентални, Фитнес и СПА ) е новият фитнес център Титаниум, разположен в централен столичен квартал. Интериорът на това впечатляващо пространство е съвкупност от модерни технологии и материали, и футуристични линии, като едновременно с това остава елегантен и стилен.
  

    
Източник: www.fov.bg

Залата е разделена на няколко части, като архитектите тук са заложили на свободното преминаване между различните зони и единствената затворена част е тази при съблекалните и соларната стая. Фитнесът разполага с просторна тренировъчна зона, кардио зона, изтеглена в дъното на помещението, стречинг зона и зона за дъмбели, взаимно свързани по между си, така че да се осигурят условия за една пълноценна тренировка.

    
Източник: www.fov.bg

Между различните зони, частично са разположени преградни стени, изцяло облечени в огледала, присъстващи в пространството, като че ли само и единствено за да го отразяват, а не да го разделят, създавайки усещането за една сюрреалистична сцена.

    
Източник: www.fov.bg

Друг интересен елемент е окаченият таван и осветлението, вградено в него, в зоната за кардио тренировки, където огромни светещи стрелки щрихитат посоката на преминаване и допринасят за необикновения вид на залата. Освен с формата си, осветлението впечатлява и с факта, че се променя през различните части от деня, и по този начин компенсира липсата на естествена светлина в залата.


Източник: www.fov.bg

Множеството наклонени стени, някои от които в повече от една равнина, създават леко объркване при ориентирането в пространството, а с това и допълнителна динамика, така че интериорът да бъде още един стимул за добра тренировка. Основно този похват е използван в изграждането на пространството и при входа и около рецепцията, като по този начин залата създава първо силно впечатление у посетителите и затвърждава идентичният си облик. Неправилните форми на залата, са подчертани допълнително чрез линейното осветление, вградено в стените, което да акцентира върху цялостната визия на интериора и да подчертава основните елементи в него.

   
Източник: www.fov.bg

Интересна част от тази необикновена фитнес зала са съблекалните, в които ясно се чете архитектурния подход към оформянето на пространството. Изключително подредените и изчистени линии, по които е развита мебелировката в план, изграждат едно семпло на пръв поглед пространство. Към тях е добавено скрито осветление и игра на текстури във вертикала, чрез вратичките на шкафчетата и по този начин, семплите решения създават един свръх модерен и стилен интериор, в унисон с цялостната концепция на мястото.

В днешно време спортът не е просто трениране на физическата ни издръжливост. Той е цялостна концепция за начина ни на живот, в която са въвлечени всичките ни сетива. Времето прекарано в тренировки, трябва да бъде приятно, стимулиращо и пълноценно, а за това най-добре са се погрижили студио FOV и архитект Димитър Аврамов.
 


Източник: www.fov.bg

Подизпълнители и доставчици:

Облицовки и корпусна мебел: NIKOL PRO DESIGN
Материалите по интериора и корпусната мебел са предимно ПДЧ и МДФ на фирмите EGGER и Kronospan.
NIKOL PRO DESIGN е фирма за мебели по поръчка, в която работят специалисти с любов към професията си и богат опит. За своите 10 години на българския пазар се доказахме като надежден производител на мебели, който спазва сроковете, държи на качеството и надеждността на произведените и монтирани мебели.

Любов към професията – винаги личи, когато нещо е правено с любов. Изпитваме удовлетворение от работата си и от факта, че можем да създадем удобни и красиви пространства, в които да живеете и да се чувствате добре! Благодарим за доверието на Фитнес Титаниум, че за пета поредна зала се доверява на нас.

Метални изделия (по дизайн): Фитнес TITANIUM
Осветителни тела (по дизайн):
Фитнес TITANIUM


   
Източник: www.fov.bg

За Студио FOV
Архитектурно студио FOV (Field of view) е основано от арх. Димитър Аврамов, и има за цел да създава адаптивни сгради и интериори с модерна архитектура. В проектите се залагат най-иновативните технологии и материали, налични в строителството. Студио FOV работи изцяло триизмерно (BIM), VR, AR, което оптимизира процесите и повишава качеството на крайния продукт. Всеки проект се третира с еднаква важност и персонално отношение, за да бъде забележително изненадващ и същевременно отговарящ на нуждите на клиентите.

 

#TITANIUM   #фитнес център   #архитектурно студио FOV
Автор: Вяра Петкова